טיפולי שורש
כירורגיה שתלים
טיפול לריח רע מהפה
שיקום הפה
טיפולי חניכיים
טיפולי ילדים
טיפולי שיניים בזמן הריון
ציפויי חרסינה
טיפולים אסתטיים
טיפול בשיניים קדמיות שבורות
ניקוי שיניים
טיפולי שיניים משמרים

 

 כירורגיה שתלים

 

 

השתלות שיניים מהווה תוספת טיפולית חשובה ברפואת השיניים, שמטרתה היא להחזיר ולשחזר את תפקודה וצורתה של מערכת הלעיסה.

התוויותיה העיקריות הינן:

 

bulet תותבות שלמות וחסר מוחלט של שיניים
bulet חוסר התאמה מצידם של החולים לתותבות
bulet איבוד של שן בודדת
bulet חולים הדורשים תותבות קבועות

 

למי מתאים השתלות שיניים?

שתלים מתאימים כמעט לכל אחד, ללא הגבלת גיל, אלא בהתאם למצב בריאות של המטופל. אדם שמצב בריאותו יציב, גם אם יש לו מחלה כרונית המטופלת, יכול ליהנות משתלים.

 

איבוד שן אחת

שתל אינו נשען על השיניים הסמוכות ולא פוגע בהם, לכן כאשר מאבדים שן והשיניים הצמודות בריאות ללא טיפולי שורש, השתל עדיף. במקרה שהשיניים והשיניים הסמוכות לא מספיק חזקות לשמש בכדי בסיס לגשר, גם היתרון הוא – שתל.

 

חסרות כמה שיניים

כאשר חסרות כמה שיניים צמודות בפה הטיפול המקובל היה גשר ארוך הנשען על מספר שיניים סמוכות שהושחזו לחיזוק הגשר, או בטיפול ע"י תותבת נשלפת הנשענות על השיניים הסמוכות. בטווח הארוך, יש נטייה להתלחשות השן התומכת בתותבת ועם הזמן גם לאובדן השן. יתרונות השתל: השחזור אינו פוגע בשיניים הסמוכות ושומר על רכס הלסת, תומך בשפה והלחי ומונע את קריסת הפנים. התוצאה אסתטית ובריאה יותר.

 

שיניים אחוריות חסרות

חשוב לדעת שאובדן השן האחרונה בלסת מונע אפשרות ביצוע גשר. האופציה היא בין תותבת חלקית לשתל, היתרון לשתל ברור.

 

חסרות כל השיניים בפה

יש כמה אפשרויות לשחזור לסת חסרת שיניים בהתאם לגובה ורוחב עצם הלסת ומיקום כלי דם ועצב הלסת. כאשר ניתן לשתול רק בחלק הקדמי של הלסת, משתמשים ב- 3-2 שתלים עם חיבורים כדוריים לתותבת נשלפת-על. התותבת יושבת רק על החניכיים. תפקיד השתלים להקטין את תזוזת התותבת. 4-6 שתלים, מאפשר חיבור השתלים יחד עם זרוע, תותבת העל יושבת בעיקר על השתלים. התוצאה מאוד יציבה. על השתלים יש גשר שלם לכל הלסת. הכתרים קבועים, מוברגים או מודבקים על השתלים.

 

תהליך ההשתלה - מה עושים?

לאחר לימוד הבדיקות להדמיה (רנטגן פנורמי,סיטי וכו′) ובירור הסיפור הרפואי, תבנה תוכנית הטיפול. יש צורך לבדיקה טרום טיפולית על מנת לקבוע מהות הטיפול והחתמת החולה על הסכמתו לניתוח. חשוב כי שהמטופל יגיע לשמירת רמת ניקיון גבוהה לפני ההשתלה וימשיך בה כדרך חיים. רמת ניקיון משפיעה על הצלחת הטיפול.

 


 

שתלים דנטליים חלופת השיניים המתקדמת והיציבה ביותר

 

שתלים דנטליים מהווים פתרון אידיאלי חזק יציב ובטוח לכמה בעיות שיניים וחניכיים:

 

1. שתלים דנטליים מיועדים למילוי מקום של חוסר בשן אחת או יותר ומהווים חלופה לכתרים.

  

2. אנשים המרכיבים שיניים תותבות שלמות או חלקיות חשים לעיתים קרובות חוסר נוחות ויציבות שלהם נותנים מענה השתלים הדנטליים הידועים בחוזקם וביציבותם.

 

3. הרבה אנשים צעירים יחסית סובלים משיניים מתנדנדות כתוצאה מנסיגת חניכיים מתקדמת ניתן להחליף שיניים אלו בשתלים דנטליים ולהחזיר לפה את התחושה של שיניים יציבות וחזקות. בכל המקרים שתוארו השתלים הדנטליים נותנים מענה אידיאלי בטוח יציב ואיכותי ומחזירים את ההרגשה הטבעית לפה תוך כדי שמירה על האסתטיקה והמראה הטבעי.

 

מהם השלבים הנכונים? מה זה שתל? איך התהליך מתבצע?

 

ככלל שתלים אינם תחליף לשיניים בלתי מטופלות. שן מטופלת עדיפה במקרים רבים על שתל ועליו כתר כאשר מסיבות רפואיות נאלץ רופא השיניים להרים ידיים ולוותר על שן או על שיניים, פתרון אפשרי הוא שיקום האזור חסר השיניים באמצעות שתלים, גשרים או תותבות נשלפות, בצד פתרונות אחרים.

 

בדיקה ותכנית טיפול: לפני השיקום בשתלים עלייך להיבדק ע"י רופא השיניים המשקם על מנת להגיע לאבחנה ולברר את מצבך הבריאותי. לעיתים קרובות נחוץ גם צילום C.T של האזורים מחוסרי השיניים המיועדים לקלוט שתלים. על סמך הבדיקה וממצאיה מכין הרופא המשקם תכניות טיפול אלטרנטיביות שאחת מהן (אם זה מעשי) יכולה להתבסס על שתלים. לא כל מקרה מתאים לשתלים.

 

הסכמה מדעת: לאחר קבלת כל המידע הרפואי בדרוש למטופל כדי שיחליט האם להסכים לטיפול, במידה וישנה הסכמה מדעת שלך לביצוע שתלים כהכנה לשיקום מסוים מבצע הרופא או מפנה למומחה שיבצע את השתלים.

 

השתלים: הם חלקים מתכתיים עשויים מטיטניום אשר מוכנסים ללסת בניתוח קטן הנעשה בדרך כלל בהרדמה מקומית. ההחלמה תלויה במצבו הבריאותי של המטופל. עישון מפחית את סיכויי קליטת השתלים. תוך שבוע ימים מוסרים התפרים מהפה ותוך שבועיים ישנו ריפוי ראשוני של המקום המנותח. חשיפת השתלים נעשית בהרדמה מקומית לאחר מספר חודשים. ישנם מקרים בהם ניתן להעמיס את השתלים קודם.

 

השיקום: כמו כל שיקום-מתבצע בשלבים. רמת הדיוק הנדרשת גבוהה בהרבה מזו של שיקום מעל שיניים טבעיות. התהליך כולו יכול לארוך כחצי שנה עד שבפה יהיו שיניים (בשלב הביניים נהוג להכניס תותבות זמניות או גשרים זמניים).

 

הסיכונים: כוללים את הסיכונים הכירורגיים הרגילים של ניתוחים בפה כגון זיהום, שטפי-דם, נימול באזור הניתוח. הצלחה של השתלים מותנית לא רק בבחירה נכונה של המקרה ובביצוע נאות, אלא גם בתכנון נבון של הכוחות מועמסים על השתלים.

 

הרמת סינוס: במקרים בהם קיימת ספיגה של עצם הלסת, ואין מספיק רקמה לביצוע השתלת שיניים, יש צורך בהשתלת עצם או תחליפי עצם, המגדילים את כמות העצם ומאפשרים החדרת שתלים. בלסת עליונה באזורים אחוריים כאשר אין מספיק עצם לביצוע השתלות, מבוצע באחוזי הצלחה גבוהים ניתוח הקרוי "הרמת סינוס". בניתוח זה נבנית עצם בתחתית הסינוס ובכך נוספת עצם ללסת העליונה ומאפשרת מקום להכנסת שתלים.

 

תחזוקה: נדרשת אצל הרופא המשקם כוללת חיזוק ברגים וביקורת של השתלים והשחזורים ו / או התותבות המתבססים עליהם.

 

התאמה מקסימלית למטופל: השתלים ברפואת שיניים מחליפים את שורש השן החסרה. השתלים עשויים מחומרים התואמים את רקמות הגוף, וזאת על-מנת שלא יידחו. השתלים הדנטליים משמשים כתמיכה לשיניים דמויות השיניים הטבעיות כדי לאפשר למטופל מחוסר השיניים לחייך, לדבר בביטחון וללעוס מזון.

 

כיום בטכנולוגיה המתקדמת, ניתן לרכז את רוב הטיפולים וההשתלות למפגש אחד אצל רופא השיניים, ולצאת עם "שיניים בפה" באותו היום.